lördag 10 september 2011

Målvaktstränare Perssons drag för att få Fasth i form för match

Torsdagenmorgonen samlades vi för gemensam resa till Arlanda. Därifrån tog vi flyget mot Umeå. Jag lyckades komma på trots fem handbagage... Jag och Adam bar på alla mediaprylar. En av flygvärdinnorna lät oss med en förmanande blick packa in sakerna i hyllorna. Kameraväskan var dock för stor så den fick vi spänna fast i ett av sätena.

I Umeå mötte Buss-Christer upp oss, han hade åkt upp dagen innan med allt material. Efter en timme i bussen kom vi fram till Skellefteå Kraft Arena. Utanför lös arenan ljusskylten AIK-AIK Ishockey.  Skellefteå har lite problem där. Att man inte vill bygga sitt eget varumärke utan fortsätter att kannibalisera på vårt!? Mycket märkligt. Nåväl, väl framme vid arenan bar killarna in och hängde upp sina utrustningar. Sedan gick alla upp i restaurangen för att käka. Efter att vi bukfyllan var det dags att fixa i ordning för match. Vilket går mycket snabbare nu när vi är två igen.

Det blev i slutminuterna av matchen också lite händelserikt för mig då ett snöre lossnade på Fasths hjälm. Blöta snören och kalla fingrar var ju sådär. Så nu blir det till att öva knutar inför säsongen!

Eftersom vi skulle sova kvar och träna på fredagsmorgonen så behövde vi bara tvätta och slipa lite innan vi kunde åka till hotellet för nattsömn.

Fredagens träning avslutades med strafftävling och efteråt lite vattenkrig. Sampa satte upp ett bakhåll i omklädningsrummet i väntan på att Steff skulle komma in. Men norrlänningen hade fått nys om bakhållet och gick in förberedd med en full flaska. Eftersom Sampa bara hade en halvfull flaska blev resultatet jobbigt för 21:an: Dyngsur. 1–0 till Steff.

När alla spelare hade ätit lunch och packat bussen åkte vi för ett sovstopp i Umeå. Som tur var så lånade Björklöven ut ett omklädningsrum så att utrustningen kunde torka under natten, vilket uppskattades av både spelare och materialare. Blöta grejer är inte så kul att hoppa i inför match. Kan sakna Löven i de högsta serierna. Ändå ett väldigt klassikt lag med massor av hockeykultur.

På kvällen styrde målvaktstränare Persson upp en biokväll. Jägarna 2.  Men han lyckades placera oss på första raden... Kan väl ödmjukt säga att det inte är helt klockrent att kolla film från första bänkraden. Fasth hamnade dessutom längst ut på samma rad. Så om ni tyckte att han bara tittade åt ett håll i dagens match kan förklaringen finnas där... Filmen var helt okej. Stormare grym. Och Perssons uppstyrning av kvällen riktigt bra (trots platserna)! Fasth skulle ju dessutom spela riktigt bra i dagens match så taktiken verkat ha funkat...

10.00 åkte vi vidare mot Övik för match mot Modo. En match som vi vann med 4-1. Dagens match skördade många klubbor. Viklund, Gynge, Liwing, Steff, Dick och Sampa sparade inte på krutet och flisorna rök. Blomdahl kände sig krasslig och beslöt att avstå. Steen åkte på en lårkaka i första och fick kliva av. Ingen fara med någon och naprapat Pelle tog väl hand om dom.

Efter matchen så packade vi bussen och började den långa resan ner mot Stockholm. Vi har ju några timmar framför oss så det blir nog några filmer ikväll. Från första bänkrad...

\\\jocke

1 kommentar:

  1. Tja Jocke, jag hoppas att bloggen lever vidare även under säsongen... Bra job... bloggat !!! ;-)

    SvaraRadera