söndag 28 augusti 2011

Finland

Först vill jag be om ursäkt för det långa uppehållet av uppdateringar på bloggen. Det har varit en hektisk vecka med matcher och resor. Men nu laddar vi för en vecka på hemmaplan och säsongsdebuten på Hovet mot SSK på onsdag.

Eftersom Davva väntar barn så kunde han inte följa med oss till Finland. Men Sture från Goal hockeyshop hoppade in och gjorde ett storartat arbete i Davvas ställe.

Här kommer en resumé över dagarna i Finland:

DAG 1
Vi började dageb med en frukostbuffé på båten. Vi anlände till Helsingfors och tog oss vidare till Hämeelinna för värmning. Vi hade ingen GPS i materialarbussen så det blev att spelarna fick vänta in oss vid arenan. Väl framme så gällde det att packa fram allt på snabbast möjliga tid. Vi hade även med oss grejjer till Josh som anslöt under helgen. Han kommer dock stanna i HPK till början av oktober då hans artistkontrakt med AIK börjar gälla. Det var kul för alla att träffa Josh igen efter en sommars uppehåll. Han var lika glad och skämtsam som vanligt. Han har dessutom knutit hymnens band i sommar så nu är han till och med en äkta make. Sorry alla singlar... Josh som för övrigt körde dubbelt hela helgen, matcher med både oss och HPK.

Efter värmningen var det bara att packa bussen igen och köra upp den till Tampere för match mot Ilves. En resa på ungefär en timme. Väl framme fick vi öva oss i konsten att kommunicera utan språk, vi irrade runt utanför arenan i jakten på våra omklädningsrummen, varken Sture eller min finska är av någon högre kaliber och engelska var inte gångbart. Tillslut så fick vi hjälp att hitta till porten som ledde in under(!) Arenan. Det blev ganska tajt med tid innan matchenstart. Själva matchen var ganska lugn för oss vid sidan av isen. Efter matchen var det bara att packa ihop för återresa till Hämeenlinna där vi spenderade större delen av helgen. Vi plockade upp Josh på vägen hem för att han skulle få några träningar med oss innan vi tog båten hem igen.

När vi kommer fram så har en av HPK:s materialare stannat kvar för att hjälpa oss tvätta. Vilken gästvänlighet! Riktigt stort. Med all hjälp gick det väldigt fort och vi var tillbaka på hotellet vid 12:30.

DAG 2
På fredagen var det träning på schemat. Vi åkte till hallen vid 9 för att fixa det sista som var kvar från kvällen innan. Spelarna dök upp en timme innan isträningen. HPK:s materialare hjälpte oss efter träningen och vi blev snabbt klara med allt efterarbete. Klockan 16 var tvätten klar så det blev en del ledig tid på kvällen.

DAG 3
Matchdag. Istället för isvärmning körde de flesta av spelarna fysträning med Roger vid hotellet. Fasth, Nordström, Salle och Bång åkte dock till hallen för att köra lite extra is. Vi ägnade större delen av dagen i ishallen, vi förberedde för matchen genom att bland annat hänga upp tröjorna. Efter en god lunch i hallens resturang anlände spelarna. Inför den här matchen hade vi mer tid att ställa allt i ordning i båset. innan samma hets som under torsdagen. Matchen, som vi vann med 4-3, skördade en hel del klubbor. Gynges klubba gick av i samband med ett av hans två mål. Men det är det alltid värt. Med två minuter kvar av matchen så blev det gruff framför mål mellan Steen och en av deras spelare. Ett slag träffade Steens hjälm och visiret sprack. Men med lite fix och en annan hjälm så var det inga problem att fortsätta matchen för Steen.

Efter matchen packade vi in allt i bilen och åt middag i resturangen. Sedan bar det av till Åbo och Viking line-terminalen. Resan hem var lugn. De nya spelarna inkilades genom att utföra en del uppdrag. De äldre spelarna är lite besvikna på att inkilningarna nu för tiden är så lugna.

Båten anlände 06:30 i Stockholm så det var ett trött gäng som packade upp grejerna på Hovet. Men söndagen var ledig från träning så alla får nog sin sömn tillslut ändå.

Imorgon måndag är det fystester som gäller...
///Jocke

1 kommentar:

  1. Keep the inlägg coming. Mycket intressant läsning.

    SvaraRadera